Je ovocný cukr stejně špatný jako ten bílý? |
 

Příjem objednávek z eshopu zastaven. 

Je ovocný cukr stejně špatný jako ten bílý?

news img

Bílý cukr je rafinovaný, uměle bělený a upravený do takové podoby, kterou naše tělo velmi těžko rozpoznává. Jakmile se tento bílý cukr dostane do našeho těla, dojde k rychlému nárůstu hladiny cukru v krvi. Naše tělo se ho bude snažit rychle zbavit. Zvedne hladinu inzulinu, jehož úkolem je právě tento cukr dostat z krve pryč. Jenomže o to více si zase naše tělo cukru žádá. Dochází k jojo-efektu a naší zbytečně vyšší potřebě a spotřebě cukru.

Ovoce, na druhé straně, je plné výživných látek a vlákniny. Díky vláknině dochází k postupnému zpracování cukrů a jejich cesta do krve je mnohem pomalejší. Ovoce je jedním z nejpřirozenějších jídel pro naše tělo. Lehce se tráví, obsahuje přiměřené množství kalorií, je plné důležitých vitamínů a minerálů a fantastickým zdrojem energie.

Ovoce je považováno za jedno z nejleších čistidel pro tělo vůbec.

Ovoce je fantastickým zdrojem pro nás těžko postradatelné organické vody.

Ovoce se jednoduše sbírá, má lahodnou chuť, poskytuje dostatek energie, kalorií i dalších živin a jednoduše se tráví. Má všech 5 "P" pro dokonalou funkci našeho milovaného těla.

Pozor, v případě , že je náš organismus vychýlen z rovnováhy nebo prodělává nějakou těžkou nemoc, příjem jakýkoliv cukrů by měl být omezen. V takovýchto případech je ideální zařadit do své stravy ovoce s nízkým obsahem cukru jako jsou například grepy. Po úplném uzdravení pak není nic snazšího než začlenit do svého každodenního jídelníčku ovoce místo umělých cukrů. 

 

Inspirace: moji oblíbení autoři Kimberly Snider a Dr. Norman Walker

Pro www.rawandfun.cz Markéta Vítková

 

Kategorie: Stravování

Komentáře    [ 0 ]

Přidat příspěvek:

Komentáře lze přidávat jen po registraci a příhlášení uživatele. Toto opatření jsme zavedli z důvodu větší kvality a důvěryhodnosti komentářů.