Slunečnicový jogurt |
 

Slunečnicový jogurt

news img

 


Jak uděláme snadno domácí "jogurt", který nenese zatížení kravskou bílkovinou? A ještě k tomu díky němuž ušetříme jeden kelímek a malinko tím odlehčíme mamince přírodě? 

 

Množství: 2 porce
Potřebujeme: mixér
Příprava předem: Přibližně 4 hodiny předem namočíme slunečnicová semínka do vody. Semínka nabudou, takže stačí namočit asi 75 gramů na porci. Nechceme-li semínka předem vždy máčet, namočená si vysučíme v sušičce nebo na topení a uchováváme je v uzavíratelné dóze. Ideální je dát máčet i rozinky. Budou lehčeji stravitelné.

Postup:


1. Ingredience vložíme do mixéru.
2. Mixujeme na maximální výkon do hladkého krému.
3. Podáváme.
 

 Servírujeme s raw granulou, jako dip na dezerty nebo jen tak, jako zdravou svačinku.

 

Dobrou chuť!
Markéta Vítková

 


Komentáře    [ 0 ]

Přidat příspěvek:

Komentáře lze přidávat jen po registraci a příhlášení uživatele. Toto opatření jsme zavedli z důvodu větší kvality a důvěryhodnosti komentářů.