Příjem objednávek z eshopu zastaven.
Na dnešní nedělní den jsem si pro vás připravila recept na RAW KOKOSOVOU GRANOLU, která u nás měla velký úspěch. Jíte-li doma bežné granoly, možná se vám bude hodit menší oživení. Nehledě na to, že raw granolu můžete jíst i bez sušení!
Na dnešní nedělní den jsem si pro vás připravila recept na RAW KOKOSOVOU GRANOLU, která u nás měla velký úspěch. Není to recept dokonalý k posílení našich plic stejně tak jako jákákoli jiná vysušená potravina, ale jíte-li doma bežné granoly, možná se vám bude hodit menší oživení. Nehledě na to, že tato granola je plná živin a energie, je bez lepku a rafinovaného cukru a raw granolu můžete jíst i bez sušení!
Množství:
250 gramů v mokrém stavu
Potřebujeme:
Mixér, sušičku, fólie do sušičky nebo pečící papír; sušit můžete i v pootevřené troubě na co nejnižší teplotu či servírovat rovnou bez sušení.
Příprava předem:
1. Den předem namočíme asi 50g pohanky* do mísy s vodou. Ráno propláchneme. Necháme v míse bez vody do přípravy. Před přípravou opět propláchneme.
2. Ráno v den přípravy namočíme asi 50 gramů slunečnicových semínek do mísy s vodou. Ideální doba máčení je 4 hodiny.
*Doporučuji používat pohanku z ekologického zemědělství či osvědčených zdrojů. Běžně dostupná pohanka se často tepelně upravuje, proto vám nevyklíčí a její nutriční a především energetická hodnota je pak úplně jiná .
Postup:
1. Do mixéru vložíme kokos a rozsekáme jej na jemno.
2. Ke kokosu přidáme datle a skořici. Rozsekáme na jemno.
3. Do mixéru vložíme propláchnutou a okapanou pohanku a slunečnici, promícháme na menší otáčky.
4. Směs můžeme buď rovnou servírovat nebo ji vložit na pláty (pečící papír) do sušičky nebo trouby a sušit přes noc. Dle rychlosti vaší konzumace doporučuji zkontrolovat kvalitu dosušení. Budete-li chtít granolu skladovat, doporučuji dosušit opravdu do sucha i větší kousky. U nás jsme ji skladovat nestihly. :)
5. My servírovaly s čerstvým jogurtem z mladého kokosu. Doporučuji vyzkoušet naši oblíbenou verzi servírování granol do hustého smoothie, které vložíme do misky místo sklenice a granolu si do něj přidáváme dle našich potřeb a chutí.
Příjemnou dobrou chuť!
Markéta Vítková
Komentáře lze přidávat jen po registraci a příhlášení uživatele. Toto opatření jsme zavedli z důvodu větší kvality a důvěryhodnosti komentářů.