Hrušková snídaně s mákem (a černým rybízem) |
 

Hrušková snídaně s mákem (a černým rybízem)

news img

  • hrušky
     
     
  • 150 ml máku
     
     
  • hrst  rybízu
     
     
 

Překvapivě lahodná snídaně pro menší děti ty dospěláky, kteří ne úplně nejlépe tráví hrušky. Sama jsem byla překvapená, jak delikátně tato snídaně chutnala. Nutriční hodnotu a přínos pro náš organizmus snad už ani zmiňovat nemusíme...

 

Pro tento recept je ideální použít mixér Personal Blender, jeho příprava je pak úžasně jednoduchá. Nemáte-li jej, postačí mlýnek na mák a tyčový mixér.

 

Příprava v Blenderu:
Do Blendru vložíme mák, pomeleme jej. Jednu lžíci máku odeberme stranou pro pozdější dozdobení a přidáme nakrájené hrušky (nebojte se nechat i jádřinec) a rozmixujeme na kaši.

 

Příparava s mlýnkem na mák a tyčovým mixérem:
Umeleme mák, do vyšší nádoby vhodné pro práci s tyčovým mixérem vložíme hrušky (nebojte se nechat i jádřinec) nakrájené na kousky, přidáme většinu máku (malou část necháme na závěrečné dozdobení) a společně rozmixujeme na kaši. Nedaří-li se vám směs pekně mixovat, přidejte trochu vody. Jakmile získáme požadovanou konzistenci, směs přelejeme do misky.

 

V misce dozdobíme mákem (a rybízem) a servírujeme.

 

Dobrou chuť!

Markéta

 


Komentáře    [ 0 ]

Přidat příspěvek:

Komentáře lze přidávat jen po registraci a příhlášení uživatele. Toto opatření jsme zavedli z důvodu větší kvality a důvěryhodnosti komentářů.