Živá polévka z červené řepy |
 

Živá polévka z červené řepy

news img

  •   kešu oříšky
     
     
  •   tamari
     
     
  •   rajčata
     
     
  •   červená cibule
     
     
  •   bílé rýžové miso
     
     
  •   medvědí česnek
     
     
  •   kajenský pepř
     
     
  •   červená řepa
     
     
  • vše Vybrané ingredience.
     
 

První záznamy o červené řepě jsou staré asi 3000 let a pocházejí z Babylonie. Aktivuje tvorbu červených krvinek, zbavuje střeva jedovatých látek, odstraňuje zácpu. Dodává pružnost a lesk pleti, vlasům a nehtům. Vyvolává optimističtější náladu.

Ke konzumaci nejčastěji slouží podzemní kořenová část, dají se konzumovat i zelené listy. Neutralizuje a zároveň odstraňuje jedovaté látky, zvláště v mozku. Je to zelenina velmi hodnotná - obsahuje sodík, draslík, vápník dále řepa obsahuje hořčík a z mikroprvků rubidium a caesium. Důležitý je obsah rostlinných barviv, antokyanů, zabraňujících křehkosti cév. Z vitamínů obsahuje vitamín C, vitamíny skupiny B a další.

Základ polévky

1 a ½ červené řepy
1 rajče
¼ červené cibule
½ lžíce misa
1 hrnek vody
špetka pepře
½ lžičky soli/lžíce tamari

 

Kešu smetana

¼ hrnku kešu
trocha vody
(troška agáve a citronové šťávy)

 

 

 

Inspirace:
Secret of Raw (malinko pozměněné)

Množství:
2 porce

Přístroje:
Mixér/Thermomix

Kešu smetana

Do mixéru vložíme kešu společně s cca 1dl vody, přidáváme vodu a ořechy podle potřeb mixéru. Může potřebovat větší množství ingrediencí. Je dobré dělat smetanu napřed, aby nám pak hotová polévka zbytečně nechládla.

 

Základ polévky

1. Červenou řepu rozkrájíme na kusy, není-li ze ekologického zemědělství, tak ji oloupeme.

2. Z rajčat vyjmeme semínka a rozkrojíme je na čtvrtky.

3. Řepu a rajčata vložíme do mixéru/Thermomixu, přidáme miso, cibuli a koření.

4. Zalijeme vodou a rozmixujeme.

5. Chystáme-li polévku v Thermomixu, ohřejeme ji na 40 - 45°C.

 

Podáváme, zdobíme smetanou.

Dobrou chuť!

 

Kategorie: Hlavní jídla

Komentáře    [ 0 ]

Přidat příspěvek:

Komentáře lze přidávat jen po registraci a příhlášení uživatele. Toto opatření jsme zavedli z důvodu větší kvality a důvěryhodnosti komentářů.