Raw svíčková s petrželovými knedlíčky |
 

Raw svíčková s petrželovými knedlíčky

news img

  • 120 g Kešu ořechy
     
     
  • 220 g Petržel
     
     
  • 3 lžičky/špetku  Tamari/mořská nebo himalájská sůl
     
     
  • 100 g Mrkev
     
     
  • 20 g Celer (1/8)
     
     
  • 60 g Petržel (1 malá)
     
     
  • 2 lžičky Olivový olej za studena lisovaný
     
     
  • 25 g Kešu ořechy - ideálně předmáčené (hrst)
     
     
  • půl  Bobkový list
     
     
  • kulička  Nové koření
     
     
  • Datle
     
     
  • 2 dl Voda
     
     
  • 55 g Kvašák (1)
     
     
  •   nebo kvašenou zeleninu
     
     
  • 3 lžičky/špetku  (Tamari/sůl)
     
     
  • vše Vybrané ingredience.
     
 

Včera jsme odložily kurz a vzhledem k tomu, že plánovaná svíčková obsahuje spoustu místní kořenové zeleniny, která vám může pomoci dodat energii a klid našim milovaným plicím, ráda ji poskytuji online. Máme ji moc rádi a věřím, že i Vám třeba přinese obohacení následujícího prvojarního víkendu :) 

V receptu používáme k dosolování tamari, bezlepkovou sojovou omáčku či sůl (kuchyňskou samozřejmě vynecháme). Tamari je upravovaná tepelně, ale sůl je v ní fermentovaná, takže dle mnohých zdrojů lépe vstřebatelná našimi ledvinami. Nám pomohla při přechodu z vařené stravy při vzdávání se nám navyklých chutích. V současné době již nepoužíváme ani sůl, ani tamari.

Množství: 
2 porce

Potřebujeme: 
mixér

Příprava:
2 hodiny předem namočíme:
25 gramů kešu do vody s kapkou jablečného octa, citronu nebo špetičkou soli,
1 datli (každé zvlášť)
Kořenovou zeleninu vytáhneme z lednice.

Postup:

KNEDLÍČKY

 

1. Kešu oříšky rozmixujeme v suchém mixéru na mouku.
2. Přidáme očištěnou a na menší kousky nakrájenou petržel, mixujeme do jemné konzistence.
3. Dosolíme, promícháme.
4. Tvarujeme knedlíčky o velikosti cca 40 gramů. Množství vám vyjde na 8 knedlíků.


OMÁČKA

1. Očistíme a na menší kousky nakrájíme kořenovou zeleninu.
2. Do mixéru vložíme kořenovou zeleninu. Rozmixujeme ji na jemnou směs.
3. Do mixéru přidáme olej, propláchnuté kešu, koření, datli a (ohřátou) vodu. Rozsekáme do hladkého krému.
4. Přidáme kvašák nebo kvašenou zeleninu. Množství můžete zvednout až na 85 gramů dle chuti.
5. Kdo běžně solí, může ještě dochutit tamari nebo solí.
6. Domixujeme.
7. V teplé lázni nebo Thermomixu ohřejeme na 40-43 stupňů, dle vašich preferencí. Bude-li vám připadat omáčka studená, klidně ji ohřejte víc.  Mě trvalo několik let, než jsem si zvykla, že jídlo nemusí být teplé teplotně, ale energeticky. Takže se řiďte sami sebou, jak je Vám to nejbižší. Pocit a pohoda u jídla je prvotní.

Příjemnou dobrou chuť!
:) Pro Raw&Fun Markéta Vítková

 

Fotogalerie

  • Raw&Fun  - Recepty - Raw svíčková

    Raw&Fun - Recepty - Raw svíčková

 
 
Kategorie: Hlavní jídla

Komentáře    [ 0 ]

Přidat příspěvek:

Komentáře lze přidávat jen po registraci a příhlášení uživatele. Toto opatření jsme zavedli z důvodu větší kvality a důvěryhodnosti komentářů.