Pohankové rawsotto |
 

Pohankové rawsotto

news img

  •   pohanka loupaná kroupy BIO
     
     
  •   kešu oříšky
     
     
  •   tahini tmavé BIO
     
     
  •   kurkuma
     
     
  •   červená paprika
     
     
  •   řapíkatý celer
     
     
  •   česnek
     
     
  •   (citron)
     
     
  •   med
     
     
  •   olej
     
     
  •   kari
     
     
  •   sůl
     
     
  • vše Vybrané ingredience.
     
 

Pohanka je významným zdrojem rutinu (je to látka světle žluté barvy, částečně rozpustná ve vodě), který léčí problémy s cévami, hemeroidy i křečovými žilami. Vhodná je také pro psychicky a fyzicky namáhané osoby. Posiluje imunitu a využívá se i při detoxikaci.


Neobsahuje lepek, takže jako jedna z mála obilovin je vhodná pro osoby trpící celiakií. Posiluje imunitu a využívá se i při detoxikaci. Svým charakterem zahřívá, proto se doporučuje v chladnějších obdobích. V tomto případě ji ale budeme klíčit a proto se nám dostane blíže sředu energetické růžice a můžeme si ji v klidu dopřát i na jaře a v chladnějších letních dnech.
 

Rawsotto

 

1 a ½ hrnku naklíčené pohanky
1 červená paprika
1 hrnek řapíkatého celeru
 

Dresink
 

¼ hrnku kešu
½ lžíce až lžíce tahini
¼ hrnku vody
¼ lžičky kari
¼ lžičky kurkumy
½ lžíce medu
½ stroužku česneku
{½ lžíce citronu}
½ lžíce oleje
¼ lžičky soli

Příprava předem:

2 dny předem - klíčení pohanky

 

Množství:

2 porce

 

Přístroje:

Mixér/Thermomix a miska/nakličovací nádoba

 

Inspirace:

Kniha Tajemství syrové stravy

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postup:

 

 

2 dny předem – klíčení pohanky:
Na hodinu namočíme 1 hrnek pohanky do vody, scedíme, důkladně propláchneme a dáme do misky nebo klíčící nádoby.
Poté proplachujeme až třikrát denně.

 

Rawsotto

 

1. Na jemno nakrájíme červenou papriku a řapíkatý celer.
2. Smícháme s naklíčenou pohankou.

 

Dresink

 

1. Všechny ingredience vložíme do Thermomixu nebo mixéru.
2. Rozmixujeme na hladký krém.

3. Krém nalijeme na pohankovou směs a důkladně promícháme.
4. Necháme 10 minut odležet.
 

Zdobíme smetanou, podáváme.

Dobrou chuť!

 

 

 

Kategorie: Hlavní jídla

Komentáře    [ 0 ]

Přidat příspěvek:

Komentáře lze přidávat jen po registraci a příhlášení uživatele. Toto opatření jsme zavedli z důvodu větší kvality a důvěryhodnosti komentářů.