Články

Vyberte dlaší kategorii

 
  • Nanuková sezóna Raw&Fun 2020 začíná!!!

    Naši malí miláčkové opět v Café Jan a nejejen tam! Galerie Šantovka již čeká na svou druhou letošní objednávku nanučků z naší malé raw dílny a od pátku si můžete zajít pochutnat na Raw&Fun nanučky v Olomouci i do Cafe Jan.

    sekce: O Raw&Fun     komentářů: 0     číst dále
  • Kuklík městský

    Co že mi to začalo růst letos na zahrádce?
    Těšila jsem se, jak vypleju zahrádku a nasadím špenát, petržel a další smoothie mňamky a tenhle nový přírůstek na naší zahrádce měl na to jiný názor. 

    sekce: Divoké bylinky     komentářů: 0     číst dále
  • PLÍCE - Jak na ně

    Co můžeme udělat pro to, abychom byli před koronavirem co nejvíce v bezpečí? Koronavirus atakuje plíce. Pojďme se podívat na to, co naše plíce může oslabit a co jim naopak může dodat více energie.
    sekce: Stravování     komentářů: 0     číst dále
  • Fler Magazín únor 2020

    Dostalo se nám té cti objevit se v aktuálním čísle Fler MAGAZÍNu. Paní redaktorku Helenu Raw&Fun zaujalo a tak jsme se před pár dny objevily v sekci Nováčci. :) V článku se dozvíte více o podhoubí Raw&Fun, kdo jsme a jak to vlastně "celé" začalo, jaké to pro nás je tvořit raw a co vlastně jinak děláme, když zrovna netvoříme.

    sekce: O Raw&Fun     komentářů: 0     číst dále
  • Vánoční poděkování

    Dovolte nám Vám všem poděkovat za důvěru, kterou jste v nás vložili při Vašich objednávkách i za pochvaly, které nám už přišly. Je nám ctí, že Vám můžeme dělat radost. :)

    sekce: Stravování     komentářů: 0     číst dále
  • Děkuji všem účastníkům sobotního kurzu raw vánočního cukroví. Byli jste prostě úžasní! Tak pohodoví a spokojení a ty výtvory!!! :) Speciální poděkování patří Aničce Hýžové, která si na nás udělala prostor přivezla spoustu dobrůtek, naučila nás delikátní těsto a ještě nám připravila úžasné videjko z kurzu! A pak že dárky se dostávají jen o vánocích. :)

    sekce: Raw kurzy     komentářů: 0     číst dále
  • Proč ananas?

    Ananasová šťáva, ananasové smoothie, ananasové nanuky, anana (jak říkávali jihoameričtí indiáni) jen tak. Proč?

    sekce: Stravování     komentářů: 0     číst dále
  • Jaro

    Jarní období je obdobím, kdy se příroda budí, kdy se rodí nový život. Energie stoupá, jde nahoru, vše je zelené, křehké a pružné. Stejný energetický náboj jako jaro mají naše játra.

    sekce: Roční cyklus     komentářů: 0     číst dále
  • 7 bylinek a koření pro udržení dobrého zdraví

    Velké společnosti produkující jídlo se nás snaží přesvědčit, že veškeré chutě jsou založeny na soli, cukru a tuku. Po staletí se ovšem lidé při dochucování pokrmů spoléhali pouze na bylinky a koření. Bylinky byly používány i mimo kuchyni a to jako léky na různé nemoci.

    sekce: Stravování     komentářů: 0     číst dále
  • Beltaine

    „Od Beltainu do Beltainu nebo dokud láska trvá...“ Když jsem prvně zaznamenala toto prastaré pořekadlo o Beltainu, velice mě zaujalo. A jelikož už je tady další, moc ráda si jej s vámi opět připomenu.

    sekce: Roční cyklus     komentářů: 0     číst dále
  • Vyvolávání a urychlování porodu podle vědců souvisí s autismem

    Vědci na celém světě zkoumají, proč se v posledních letech zvyšuje počet dětí s autismem. Američtí lékaři ověřovali, jestli autismus nezpůsobuje vyvolávání a urychlování porodu. Našli souvislost, ale velmi slabou.

    sekce: Mateřství     komentářů: 1     číst dále